13621781_10206922379919054_20434572_o

Sam

Als jongen van amper 10 jaar oud ging ik regelmatig met een lieve vriendin van mijn moeder naar het Rijksmuseum en zat ik uren op zolder olieverf schilderingen te maken. Het werk van de beroemde Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Jan Steen spraken mij enorm aan. De manier waarop zij met licht en compositie te werk gingen en taferelen op het schilderdoek neerzetten is boeiend en daagden mij tegelijk uit om hetzelfde na te streven. Veelzeggende, pakkende beelden is iets wat mij fascineert. Als kleine jongen was bezig met de schilderkunst en op basisschool hingen mijn schilderijen in de wandelgangen. Op de middelbare school zorgde ik voor de illustraties in de maandelijkse schoolkrant.

Waar mijn hart verder sneller van gaat kloppen.

Ik houd van muziek, koffie, fitnessen, tuinieren en de zee. Jaarlijks gaan we als gezin minstens een keer naar de zee. De laatste jaren gaan we naar Ameland om te genieten van zon, zee en strand. Ik houd ook van een dagje niks doen. Ik tuinier graag en ga regelmatig in het voorjaar naar een kwekerij in de buurt om plantjes te halen. Ik ben dol op koffie en luister graag naar muziek. Vooral de band Toto ( je kent ze van de radio met de nummers  ‘Africa’ en ‘Rosanna’ ) wordt bij mij thuis grijs gedraaid.

Fotografie

In 2009 werd er een spiegelreflexcamera aangeschaft om mooie kiekjes te maken op onze huwelijksreis op de Dominicaanse Republiek. Vanaf dat moment werd de camera er steeds bij gehaald bij speciale momenten en verjaardagen, maar vooral na de geboorte van onze zoon. Ik ging mij beseffen dat ik fotografie meer dan leuk vond en besloot er helemaal voor te gaan. Sindsdien ben ik er dagelijks uren mee bezig. Ik kijk naar het werk van straatfotografen, portretfotografen en uiteraard naar het werk van andere bruidsfotografen over de hele wereld om mijn eigen werk naar een hoger niveau te brengen. Het werk wat ik nu aan het bestuderen ben, is het werk van de straatfotografen Alex Webb en William Eggleston. Fotografie is een soort sport geworden waarbij het mij niet gaat om leuke kiekjes te schieten, maar ik spreek liever over training. Trainen met compositie, licht en het vastleggen van cruciale momenten die zich op een bruiloft voor kunnen doen.

Maar nu genoeg over mij zelf. ik ben benieuwd wie jullie zijn en hoe ik bij kan bijdragen aan het schrijven van jullie nieuwe hoofdstuk!.